понедељак, 10. март 2014.

Prodat najbolji autobus "Autosaobraćaja", radnici štrajkuju glađu


Zbog prodaje na aukciji jednog od pet preostalih autobusa preduzeća „Autosobraćaj“, 15 radnika ove firme u restruktuiranju je stupilo u štrajk glađu.
Oni će da borave u kancelariji generalnog direktora, u upravnoj zgradi, jer nisu zadovoljni obećanjima Vlade Srbije da će se rešenje pronaći u stranom partneru i novim poslovima sa novim rikovodstvom.
Kako je izjavio Srđan Ilić, predsednik Samostalnog sindikata, rešenja nema, vlada nam je obaćavala rešenje, pomerala datume i mi smo danas ostali bez najboljeg autobusa“.
 - Zbog tužbe četvorice radnika koji su tražili isplatu zaostalih primanja od 900.000 dinara, a koja su sa kamatama narasla na oko dva miliona, prodat je na aukciji autobus „berkof“ za 4,5 miliona. Ostali smo bez sredstava za rad, tek je za 20. mart najavljen dolazak nadzornog odbora. Čini nam se da ostajemo bez posla i da će firma otići u stečaj, a mi se borimo protiv toga - kaže Ilić.
 Od svih obećanja Vlade ostala je pozajmica od 40.400 dinara koju radnici treba da vraćaju sa kamatom.
 U “Autosobraćaju” je ostalo 157 radnika koji su dobili samo jedan minimalac od 16.000 dinara. Uz to, nemaju overene knjižice, duguje im se 12 plata. 
(izvor --- BLIC)

Нема коментара: