петак, 20. децембар 2013.

Branimir Atanasovski: Zerda Vs. Rokta


Kragujevčanin Branimir Atanasovski (u svom gradu poznatiji kao Bane Patrik) komentarom objavljenim na Fejsbuk grupi KRAGUJEVAC KROZ KVIZ podsetio nas je na jedan davni fudbalski meč čiji su protagonisti bili Miodrag Živaljevič Zerda (kasnije, desno krilo beogradskog Partizana) i  Radovan Jelesijević Rokta.

Evo Branimirovog teksta:

"Pretpostavljam da će se stariji setiti ovoga što ću Vam ispričati. 

Naime, na igralištu u Gimnaziji od šljake, često su se igrale utakmice gradskih momaka, (naravno) nezvanične, i na jednoj od tih mečeva je igrao i Zerda, i to u gumenim čizmama malo frajerski podvrnutim da ne izgledaju kao gumenjaci. Bilo siromašno vreme, pa nije ni čudo.


Od svih poznatih sa te utakmice, na mene je najsnažniji utisak ostavio Rokta, mali crni tip koga odavno nema u našoj čaršiji. Mislim da je otišao u Švajcarsku. 

Moguće da je samo tada odigrao  tako virtuozno, međutim ni Zerda a ni ostali nisu mogli da se primete niti približe Rokti. 


Ako ga se neko seća voleo bih da nešto više kaže o njemu . Možda on i nije bio neki fudbaler, ali je tu utakmicu odigrao zaista fenomenalno i za nezaborav."

(izvor: FACEBOOK)


Нема коментара: