понедељак, 30. децембар 2013.

Bez dočeka Nove godine na gradskom trgu u Kragujevcu


Posle više godina, u Kragujevcu prvi put neće biti organizovan doček Nove Godine na gradskom trgu, ali će tačno u ponoć biti priređen vatromet, saopšteno je danas iz gradske uprave.
Predstavnici lokalne smapouprave uručiće majci prvorođene bebe u Novoj Godini 100.000 dinara.
Najveći broj Kragujevčana dočekaće Novu Godinu kod kuće, ali će biti puni i najpopularniji gradski hoteli i kafane. Ugostitelji obećavaju ukusan svečani meni, uz dobar muzički program, a cena dočeka se kreće od oko 3.000 do 5.000 dinara.
U hotelu "Zelengora" u centru grada nema više slobodnih mesta za doček koji košta 4.000 dinara, a ni za reprizu koja je duplo jeftinija. U hotelu "Šumarice", ima još po neko slobodno mesto za proslavu u Plavoj sali koja košta 4.300 dinara, dok se u restoranu istog hotela doček plaća 3.800 dinara.
U hotelu "Kragujevac" doček se organizuje za oko 800 gostiju koji će imati priliku da se zabavljaju u tri restorana, uz različit jelovnik i muzički program. U restoranu "Panorama" tog hotela biće pripremljena internacionalna trpeza, na kojoj će se za predjelo služiti njeguški pršut, rolovana kajsija punjena bademom, pohovani koziji sir, a glavno jelo čini losos u sosu od mirođije, biftek i grilovano povrće.
Najveći problem uoči praznika imaju Kragujevčani koji nameravaju da otputuju negde autobusom kao i njihovi gosti koji dolaze u grad. Glavna gradska autobuska stanica je već dva i po meseca u blokadi zbog štrajka zaposlenih u "Autosaobraćaju", pa putnici čekaju autobuse u obližnjim ulicama. 

(izvor --- BLIC)

Нема коментара: