недеља, 9. октобар 2011.

Drama u 'Jezeru', poraz Radničkog

::: KRAGUJEVAC :::

Duel koji je obeležio veliki broj preokreta na kraju je ipak porazom Kragujevčana posle 45 minuta igre.
Radnički je u većem delu prvog poluvremena bio u zaostatku, zatim je olako ispustio prednost stečenu sjajnom igrom početkom treće deonice, a isto je uradio i u poslednjem minutu.
Imao je tim Miroslava Nikolića pet razlike minut pre kraja regularnog dela, ali nije zadržao prednost i poražen je u produžetku.
U domaćoj ekipi Dejvid Sajmon bio je najbolji sa 23 poena i osam skokova. Miljan Pavković postigao je 22, a Stefan Sinovec 14. Kod Cibone, Damjan Rudež ubacio je 22, a Brajan Čejs 16 poena.

U prvih deset minuta gledaoci u dvorani ’Jezero’ videli su izjednačenu borbu. Cibona je ipak trojkom Rudeža vodila posle prve četvrtine, a nakon startnih 4-0 u drugoj gosti su imali prvu ozbiljniju prednost (27:20).

Ekipa Miroslava Nikolića nije se predala, malo po malo je sustizala prednost Zagrepčana i posle trojke Danila Mijatovića u 16. minutu rezultat je izjednačen (33:33). Cibona je na poluvremenu imala minimalnu prednost (43:42), ali početkom nastavka Radnički je serijom 10-0 potpuno preokrenuo tok utakmice i od minus dva došao je do plus osam (58:50) zahvaljujući trojkama Sinoveca i Birčevića.
Imali su Kragujevčani nešto kasnije i 11 razlike (64:53 u 26. minutu), ali nisu znali da sačuvaju tu prednost. U narednih pet minuta Cibona je napravila seriju 13-1 i devet minuta pre kraja ponovo je došla u vođstvo (66:65).
Poslednja četvrtina bila je izuzetno zanimljiva. Radnički je uglavnom kontrolisao igru i rezultat, ali ponovo nije znao da sačuva vođstvo. Kragujevčani su minut pre kraja imali čak pet razlike (81:76), ali ni to im nije bilo dovoljno. Harper je pogodio dva bacanja, Sinovec je izgubio loptu, a Rudež je pogodio trojku za izjednačenje.
U samom finišu Pavković i Sinovec promašili su pobedu za Radnički, a Rudež za Cibonu, pa se igrao produžetak. I dodatnih pet minuta bilo je veoma izjednačeno, ekipe su dugo igrale ’koš za koš’, ali na kraju je presudio Brajan Čejs koji je postigao koš uz faul za 96:93.
(izvor --- B 92)

Нема коментара: