понедељак, 19. септембар 2011.

Bradić preuzima kragujevačko pozorište!!!

Nakon što je otpušten iz Vlade Srbije, doskorašnji ministar kulture Nebojša Bradić vratiće se ponovo svom „matičnom resoru“ - pozorištu.
Kako „Alo!“ saznaje, Bradić će preuzeti rukovodeće mesto u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu, čime će mu se Ujedinjeni regioni Srbije praktično odužiti zbog otkaza koji su mu u martu dali u rekonstruisanoj vladi. Izvor našeg lista iz Skupštine grada Kragujevca potvrdio nam je da je bivši ministar, inače pozorišni reditelj, u pregovorima da preuzme posao direktora ovog teatra.
- Ukoliko se uspešno završe ovi pregovori, Bradić bi bio zadužen za umetnički i programski deo posla u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu - otkriva naš izvor.
I u URS-u su nam potvrdili da je Bradić na korak do novog angažmana.
- URS uvek podržava profesionalce. Verujemo da će Bradić, iza koga su veliki rezultati u svim pozorištima u kojima je radio, pomoći i ovako značajnoj kulturnoj instituciji kakva je Knjaževsko-srpski teatar - rečeno nam je u URS-u.
Do Bradića juče nismo uspeli da dođemo, jer se nije javljao na telefon. On je inače diplomirao pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je reditelj, umetnički direktor i upravnik kruševačkog pozorišta, upravnik Pozorišta „Atelje 212“, a u Beogradskom dramskom pozorištu radio je kao upravnik i umetnički direktor. Profesor je glume na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu.
(izvor --- ALO)

Нема коментара: