среда, 23. септембар 2009.

Manje ulaganja u Kragujevcu u 2009. godini

Kragujevac - Prihodi gradskog budžeta Kragujevca od investitora ove godine biće upola manji nego u 2008, kada je iznosio dve milijarde dinara.
To je direktna posledica recesije, kažu u kragujevačkoj upravi.
Član Gradskog veća za investicije i razvoj gradskih resursa Nebojša Vasiljević rekao je da je 2008. bila rekordna po prihodima od investitora za zakup i naknade za uredjenje gradskog građevinskog zemljišta.
Vasiljević je naveo da bi priliv od investicija u gradski budžet u 2009. godini mogli da budu veći za dva do tri miliona evra (185 do 280 miliona dinara) ako se pozitivno završe pregovora sa četiri potencijalna investitora.
Primetno je da počinje da se vraća interesovanje za nova ulaganja, naveo je Vasiljević, tako da će Kragujevac naredne godine, pored Beograda i Novog Sada, biti najpopularnije odredište za investitore. On je kazao da je najvažnije da niko od investitora koji su već uložili novac i zakupili zemljište nije odustao od izgradnje.
Prema rečima Vasiljevića, u narednih dvadeset dana kompanija Nelt počeće sa izgradnjom kompleksa od 30 hiljada kvadratnih metara stambenog prostora na lokaciji preko puta budućeg trgovinskog centra Plaza, u naselju Stara radnička kolonija.
On je dodao da se očekuje i uplata poslednje rate za zakup parcela na kojima će kompanije Global graditi 24 hiljada kvadrata stambenog prostora.
U toku je i izbor izvođača radova za izgradnju hiper marketa slovenačkog trgovinskog lanca Tuš u naselju Aerodrom, kazao je Vasiljević i dodao da se priprema gradnja objekata Supernove.
Kako je istakao, gradska uprava Kragujevca dobila je čvrsta uveravanja o realizaciji investicije firme Femili sport, čiji je vlasnik porodica tenisera Novaka Đokovića. "U toku je projektovanje kompleksa teniskih terena, čija izgradnja bi trebalo da počne do 4. decembra ove godine", kazao je Nebojša Vasiljević. (izvor --- B-92)

Нема коментара: