среда, 12. новембар 2008.

Jugo ide u muzej

Kragujevac - U fabrici automobila u Kragujevcu do 20. novembra biće proizvedeno još 320 vozila "skala 101" i nakon toga će zvanično biti ugašen stari Zastavin program.
Proizvodnja "juga" i "floride" već je obustavljena, a proizvodnja "skale 101", odnosno "zastave 101" završiće se montažom poslednjeg vozila koje će biti označeno brojem 1.045.258.
Kako je agenciji Beta kazao direktor Centra za planiranje u fabrici automobila Zoran Milanović, proizvodnja "juga" prekinuta je juče, kada je sa montažne trake sišao poslednji "jugo", sa brojem 794.428.
Prema Milanovićevim rečima, juče je proizvedeno poslednjih devet vozila "jugo koral in 1 ekonomik".
Direktor fabrike automobila Radomir Petrović rekao je da poslednji jugo neće biti prodat, već će najverovatnije "otići u muzej".
Fijat i Srbija su 29. septembra ove godine potpisali ugovor o zajedničkom ulaganju, a zajedničko preduzeće “Fijat automobili Srbija” osnovano je 14. oktobra. Ugovorom je predviđeno da zajedničko preduzeće nastavi da proizvodi "zastavu 10", koja je deo novog Zastavinog programa i radi se po Fijatovoj licenci, a da do kraja 2009. godine postane jedini proizvođač jednog novog Fijatovog modela za tržište Evropske unije. (izvor - B 92)

Нема коментара: