среда, 12. март 2008.

ŠUMADIJA IZVISILA?!

Preduzeće „Femili sport“, čiji je direktor otac srpskog tenisera Novaka Đokovića Srđan, još uvek ne želi javno da govori da li će odustali od ideje da gradi tenisku akademiju u Kragujevcu, nakon što su dobili u zakup zemljište u Beogradu.

Porodica Đoković je u ponedeljak konačno dobila na 99-godišnje korišćenje dve parcele u Novom Beogradu, što je i bio njihov primarni cilj, te se nakon toga postavlja pitanje da li će biti u mogućnosti da finansiraju oba projekta, čija realizacija bi ukupno stajala blizu 50 miliona evra.

- Ništa vam neću reći. Do kraja nedelje biće konferencija za novinare, i tamo ćete, kao i ostali, saznati sve što vas interesuje - rekao je Srđan Đoković na naše pitanje šta će biti s najavljenim šumadijskim Vimbldonom. Istim rečima Đoković senior je odgovorio i na pitanje kako je Nole reagovao na vest o konačnom dobijanju placa.

Kragujevačke vlasti su Đokovićima s oduševljenjem ponudile partnerstvo i izgradnju teniske akademije neposredno pošto je Novak osvojio Australijan open, a kad je ova porodica bila pomalo ljuta na gradske oce Beograda. Glavni stručnjak za gradske resurse Kragujevca Nebojša Vasiljević kaže da se dolaskom Đokovića prvi put dešava da grad ne mora da u sport investira iz budžeta, već će to biti praktično privatna inicijativa i privatno investiranje.

- Licitacija za zemljište u Velikom parku za izgradnju sportsko-rekreativnog i poslovnog centra biće vrlo brzo raspisana. Mi smo dobili uveravanja porodice Đoković da će se oni javiti s tačno opredeljenim programom, visinom investicije i brojem zaposlenih. Procedura je zatim jasna. Sledi ugovor o međusobnim pravima i obavezama, odluka o dodeli zemljišta, odnosno zakupu, i sve prateće dozvole o gradnji. Ista pravila će važiti i ako se neko drugi javi. Ugovor koji je bio potpisan, potpisan je konkretno s porodicom Đoković. Ako se sve ovo realizuje, najverovatnije će taj ugovor biti stavljen van snage, ali odluka kao opšti akt važi za sve - kaže Vasiljević.
Komentare da se na porodicu Đoković vrši pritisak da ne investira u Kragujevac, već u Beograd, Vasiljević nije želeo da preciznije komentariše:
- Ima svega, i nekorektnog, ali šta je, tu je. To je sasvim normalno - kaže Vasiljević i dodaje da bi bilo normalno, naravno, ukoliko to finansijski mogu da izdrže, da Đokovići grade i u Beogradu, i u Kragujevcu, i na Zlatiboru. (KURIR)

Нема коментара: