петак, 7. март 2008.

Policajac pretio baki da će je „razbiti“

KRAGUJEVAC - Zorica Ilić iz sela Dragobraća kod Kragujevca podnela je protiv radnika kragujevačke policije krivičnu prijavu zbog krivičnog dela mučenja i zlostavljanja njene majke Olge Milojević (73). Zorica tvrdi da su policajci bez naloga došli po njenog sina Dejana (28), u dvorištu kuće ispalili dva hica, i gurnuli niz stepenice baba Olgu koja je pri tom zadobila prelom rebra.

- Dva lica u civilnoj odeći došla su 28. februara u moju porodičnu kuću u Dragobraći i predstavila se kao radnici Policijske uprave u Kragujevcu. Tražili su od mog sina Dejana da pođe sa njima ne dajući objašnjenje zašto, a jedan od njih je rekao: „Videćeš kad te privedemo“. Dejan je počeo da beži, povikao „majko, daj mi nož da se ubijem, ne mogu više da živim od njih“. Moj sin je već imao u tri navrata pokušaj samoubistva i ima strah od policije. Na ove reči jedan od pripadnika policije je potegao pištolj, najverovatnije službeni, i počeo da puca u pravcu mog sina, ispalivši dva hica - kaže Zorica.
Počela je, kaže, da vrišti i moli, a policajac je pištolj okrenuo prema njoj i rekao: „Sad ću da te zakucam“.

- Tada se umešala moja majka Olga Milojević i počela da ga grdi, a on je odgovorio: „Sad ću da te razbijem“. Gurnuo ju je niz stepenice, pa je ona pala i dobila povrede - kaže Zorica. Baka Olga se obratila službi Hitne pomoći, gde su je pregledali i uputili na rendgen. Utvrđeno je da ima kontuzije i prelom jednog rebra. U nalazu lekara još se navodi da po potrebi treba da se javi grudnom hirurgu.

Zorica tvrdi da je preklinjala policajca da ne puca i ne dira baku, a zbog opšte gužve i pucnjave Dejan je pobegao i ne zna gde je.
U kragujevačkoj policiji potvrdili su nam da su dobili prijavu i da će svaki navod Zorice Ilić proveriti i dostaviti tužilaštvu. Takođe će se posebno proveriti kakve povrede ima baka Olga i od kada potiču. „Prema dosadašnjim našim proverama, sigurno je da niko od policajaca nije gurnuo baku niz stepenice“, tvrde u Policijskoj upravi i još dodaju da nikakvih stepenica pred kućom nema.

- Dejan je na policajca krenuo kuhinjskim nožem. Pucano je u zemlju i to isključivo radi upozorenja, a istog popodneva izvršen je i uviđaj o incidentu - kažu u Policijskoj upravi. Još nam je rečeno da su dva pripadnika Policijske uprave došla sa pozivom za Dejana Ilića kao građanina s obavezom da se odmah javi. Policija je imala dojavu da Dejan ima kratež i da ga krije u šumi u blizini kuće, zbog čega nije ni izvršena potera za njim. U policiji još kažu da je protiv Dejana podneto više desetina prijava, a u stanicu je stigao i zahtev meštana da ih zaštite i isele Dejana.
- Ići ćemo do Strazbura i tražiti pravdu ako treba - tvrdi Zorica. (GLAS JAVNOSTI)


Нема коментара: