четвртак, 10. април 2014.

Autobuska stanica od ponedeljka ponovo radi?

Kragujevac -
 Glavna autobuska stanica u Kragujevcu koju deo radnika Autosaobraćaja (AS-a) okupljenih oko Slobodnog sindikata drži u neprekidnoj blokadi još od 16. oktobra prošle godine, mogla bi, saznaje naš list, ponovo da počne da radi u ponedeljak, 14. aprila, a u tom slučaju bi bili obnovljeni i polasci na pojedinim međugradskim i međumesnim linijama.
Autosaobraćaj bi, prema nezvaničnim informacijama, sutra trebalo da dobije novi menadžment koji će, ukoliko bude izabran, da stvori uslove da autobuska stanica bude otvorena u ponedeljak i da ponovo profunkcionišu pojedine međugradske linije.

Podsetimo da su radnici Autosaobraćaja 16. oktobra stupili u generalni štrajk i za autobuske stanice u Kragujevcu i okolnim šumadijskim opštinama, da bi nekoliko dana docnije (22. oktobra) blokirali železničku prugu i magistralni put prema Kraljevu, zahtevajući isplatu zaostalih zarada, overu zdravstvenih knjižica, povezivanje radnog staža, realizaciju socijalnog programa za prekobrojne, rešavanje statusa preduzeća i utvrđivanje odgovornosti za propast firme. Prugu i put deblokirali su početkom decembra, nakon obećanja prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da će im zahtevi biti ispunjeni. Do sada je realizovan jedino socijalni program za oko 300 radnika AS-a koji su želeli da odu iz preduzeća.
(izvor --- DANAS)

Нема коментара: