субота, 29. август 2009.

MYSPACE: PROPAGANDA 117

PROPAGANDA 117 je imenica ženskoga roda, a dame se ne pitaju za godine.
Nastala je davne '95-6-7 godine u Kragujevcu na, tad još obalama Panonskog mora. Bilo je to pravo vreme za šverc benzina i dilovanje deviza, ali ne i za nastanak pop-rok grupe.
Zašto pop-rok? Pa, kad je bilo struje svirali smo rok, a kad je nije bilo svirali smo pop.
PROPAGANDA 117 je snimila svoj prvi album 1998., a drugi 2000 godine. Opis u jednoj rečenici ondašnjeg zvuka grupe bi bio: Tada smo hteli da promenimo svet, a danas želilimo da mu se pridružimo.
PROPAGANDA 117 je između drugog i trećeg albuma imala par uspešnih pokušaja izlaženja iz anonimnosti. Ali se sve završilo, na sreću, sa manjim lokalnim blamiranjima po javnim mestima i privatnim televizijama. Što automatski podrazumeva i priličnu popularnost.
Onda su momci smislili novokomponovanu izreku »Ako ne budeš dobar poješće te vuk, a ako budeš dobar poješće te ovca» i po tom principu nastavili sa radom.
E, onda je došla 2003. godina i... i.... i..... BEOVZIJA 2003.
PROPAGANDA 117 je jednoglasnom odlukom žirija dobila nagradu za najbolji tekst za pesmu »Teška tuga«. Coa je dobio sat, vrh brate. Ne skida ga, osim kad vadi nešto iz zamrzivača, za svaki slučaj. Prvi put na festivalu, pa nagrada, pa Beograd, pa tramvaji, pa zoološki vrt, pa ovo-ono...
Naredne godine PROPAGANDA 117 je, zbog svoje gluposti, učestvovala samo u revijalnom delu BEOVIZIJE 2004. Ali čovek se uči dok je živ, posle je kasno... mislim da je jasno.
Te godine grupa je učestvovala i u finalu na BUDVANSKOM FESTIVALU i lepo se provela. Javno smo obavestili 70% Srpskog stanovništva da je more još uvek slano i da se ne sekiraju. Jelo se, pilo se itd.
Te godine je izašao i naš treći, a prvi zvanično objavljeni album »Tange frange«. Izdao ga je MUSIC STAR production.
Elem, PROPAGANDA 117 jedna glupa, ali srećna grupa. Jer, kad se pametan pravi pametan to je tapkanje u mestu, ali kad se glup pravi pametan to je već korak napred.
 (izvor -- MYSPACE)

Нема коментара: