четвртак, 30. новембар 2017.

Kada je Joca Kenac svirao u kragujevačkim "Senkama"


Žika Tomić (FACEBOOK)

U vreme kada je Joca Kenac svirao u "Senkama", "Džentri" su već prestali da postoje.
Onda smo Asim i ja u "Senke" doveli Komu. Nas dvojica smo drugari još iz prvog razreda osnovne škole u Raški. Tada smo obojica tamo stanovali.
Kominac je karijeru započeo u "Horizontima" posle odlaska Rodoljuba Roćka Zečevića u vojsku,
Po raspadu "Horizonata", Koma osniva "Džentri" dok ja prelazim u "Senke". Onda Cisko odlazi u vojsku, a Asim i ja dovodimo Jocu Kenca u "Senke". Sa njim smo se upoznali na jedinoj gitarijadi odtžanoj u Kragujevcu. On je tada nastupio sa svojom grupom "Spuksi".
Posle toga smo Asim i ja (nas dvojica smo, uglavnom, u to vreme vodili poslove grupe), išli u Jagodinu na njihove igranke.
Jagodina je rokerski populaciono bila mala sredina i posete na igrankama su bile više nego skromne. Tako smo Jocu ubedili da pređe kod nas u "Senke". Držali smo salu Bara Gradskoga doma, i umali veliki broj svirki sa velikom posetom. Tog januara, kada je Joca došao, zaradio je dovoljno da ode u Pulu i kupi "Maršal" pojačalo.
Kao što rekoh, "Džentri" su se tog proleća raspali, i Koma je prešao kod nas u "Senke". To je bila ona postava koja je svirala naposećenije igranke ikada u bašti kragujevačkog Doma JNA. Nabavili smo razglas sa "Binson" kutijama koji je, za to vreme, moćno zvučao. Ta petorka je prethodila kasnijem stvaranju "Smaka" U stvari, tu postavu su činila dvojica iz "Horizonata" (Koma i ja), dvojica iz "Senki" (Asim i Zoran- bas) + Joca.
Evo fotke te postave koja je rađena kao reklamni materijal za svirku u Medulinu kraj Pule. Svirku nismo "odradili" jer je kasnila izgradnja prostora u kom je trebalo da nastupimo. Na fotografiji nažalost nema Joce Kenca jer je zakasnio iz Beograda za slikanje.
Dalje se (sve) manje-više zna.
Постави коментар