четвртак, 1. мај 2014.

Umesto protesta radnika, poslali u vazduh lampione želja

U radničkom Kragujevcu, nekada gradu crvenog barjaka, danas, kao ni godinama unazad, nema protestnog okupljanja radnika, ali je više od hiljadu gradjana, kraj Šumaričkog jezera, u ponoć poslalo u vazduh lampione želja.
Ovakvo, po prvi put, obeležavanje Međunarodnog praznika rada, sa željom da postane tradicija, organizovalo je Udruženje za kulturni razvoj grada, u okviru dvodnevnog festivala muzike, kulture i sporta, koji je počeo 30. aprila u podne.
Posle puštanja u let lampiona želja, gradjani su, pored Šumaričkog jezera i kraj upaljene logorska vatre, nastavili druženje uz roštilj i piće do kasnih jutarnjih sati.
Iako je, Udruženje, za jutros u osam sati najavilo prvomajski uranak izložbom fotografija i slika mladih i neafirmisanih umetnika, toga nije bilo, a jedina slika kraj šumaričkog jezera koju su posetioci mogli da vide, jeste djubre na sve strane.
Drugačija slika bila je ispred hotela "Šumarice" gde je prvomajski uranak, tradicionalno, organizovao gradski odbor SPS Kragujevca.
Za učesnike i posetioce ovog provomajskog uranka pripremljeni su kačamak i vruća rakija, kao i kulturno-umetnički program. 
(izvor - TANJUG)

Нема коментара: