уторак, 10. април 2012.

Građevinci danas počinju štrajk glađu

::: Kragujevac :::

Radnici privatizovane građevinske firme „Ratko Mitrović“, koji protestuju zbog otvaranja stečaja protestuju još od 22. marta, revoltirani su nečinjenjem države i od danas stupaju u kolektivni štrajk glađu.
- Za nadležne ćemo ubuduće imati dva osnovna zahteva. Prvi je da nam policija saopšti dokle se stiglo sa istragom o poslovanju „Ratka Mitrovića“. Prema našim saznanjima, iz dokumentacije koju smo dostavili inspektorima Odeljenja za privredni kriminal, bilo je malverzacija. Drugi zahtev je da nam vlasnik firme Dragoljub Pantić odmah isplati i uplati sve što nam duguje, od neisplaćenih zarada do neuplaćenih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, pa da se rastanemo za sva vremena. Država, posle toga, može s njime da radi šta hoće - rekao je za naš list predsednik sindikata u „Ratku Mitroviću“ Predrag Radović.
Sindikat i radnici tog preduzeća tvrde da je Pantić svesno izazvao stečaj, kako bi se oslobodio dugova i zaposlenih. On je, tvrde u sindikatu, prihode „Ratka Mitrovića“ stavljao na račun svoje matične firme „Neimar“, dok je kupljeno preduzeće opterećivao dugovima i kreditima, i na taj način ga doveo do stečaja, a više od 100 radnika oterao na ulicu.
- Policiji smo u više navrata dostavljali dokumentaciju i dokaze o Pantićevim malverzacijama, ali do sada ništa nije urađeno, što nas navodi na sumnju da iza načina na koji on „posluje“ stoji država. U takvoj situaciji ne preostaje nam ništa, nego da pažnju javnosti privučemo štrajkom glađu, kazao je Radović.

(izvor -- www.danas.rs)

Нема коментара: