уторак, 7. децембар 2010.

ROMANTIC ERA, Ivana Ugrčić - flauta i Nevena Račić - klavir

Prva kragujevačka gimnazija
Daničićeva 1
Kragujevac, Serbia
(Среда, децембар 8 · 8:00 по подне - 9:30 по подне)

Kuhlau, Friedrich : divertissement No .2 , op. 68
Schubert, Franz : variations on “Trockne Blumen” op.160
Franck, Cesar : violin (flute) sonata in A major

Ivana Ugrčić, flauta
Flautista Ivana Ugrčić je studirala i diplomirala na Fakultetu Muzičkih umetnosti u Beogradu sa najvećom ocenom 10. Po završetku studija, kao stipendista fondacije “Roussel” odlazi na usavršavanje na Pariski konzervatorijum, gde stiče dve diplome - Master diplomu i diplomu koncertmajstora . Zapažena od strane žirija i predsednika žirija Michel Debost-a dobija sve čestitke i najviše ocene.
Za vreme trogodišnjeg boravka u Parizu paralelno je radila i specijalizaciju iz oblasti kamerne muzike, te dobija i specijalnu nagradu žirija i nagradu za najbolje izvođenje moderne muzike.
U toku usavršavnja učila je i radila sa dvojicom najcenjenijih profesora flaute svetskog glasa - Pierre-Yves Artaud i George Alirol.
Pratila je seminare i kurseve Tahira Kulenovića, Emanuel Pahud, Irana Graphenauer, W. Shulz,Kofler, Christian Larde, Patrick Gallois, Banoit Fromanger, Georgi Spasov,Andrea Oliva...
Kao član kamernog sastava i solista , za vreme studija, nastupala je u Španiji, Grčkoj, Rumuniji, Mađarskoj, Francuskoj, Italiji,Nemačkoj, Crnoj Gori…. Nastupala je sa Simfonijskim orkestrom RTS,Beogradskom filharmonijom, OFF Paris France orkestrom. Školske 2008/2009. radila je kao professor flaute u muzickoj skoli “Jovan Bandur” Pančevo.
Radila je kao studijski muzičar za nekoliko filmova u Parizu.
Osvojila je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima.
Radi kao slobodan umetnik.
Trenutno radi na svom solo albumu “Between2Souls”.


Nevena Račić, klavir
Račić Nevena je diplomirala klavir na FMU u Beogradu, u klasi profesora Branka Pencica. Završila je srednju muzičku školu “Jovan Bandur” u Pančevu, u klasi prof. Jelene Dujmović.
Na Muzičkoj Akademiji pored klavira upisuje i solo-pevanje u klasi prof. Rade Bakocević.
Tokom školovanja kao pijanista i solo-pevač osvajala je nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima.
Pohađala je kurseve i radila sa eminentnim pedagozima kao sto su Ronan O’Hora (London), Jan Fransoa Antonioli (Svajcarska), Lidija Bizjak (Srbija), Zorica Stošić (Srbija). Kao član Jazz sastava “Young Music Caravan” nastupala je na jazz festivalima po evropi.
Bila je član operskog studija u Narodnom Pozorištu i pevala je u operi “Sestra Andjelika”. Sarađuje sa rediteljem Ljubišom Ristićem sa kojim je do sada radila dve predstave: “Konzulska vremena” na sceni Zvezdara Teatra u Beogradu i “Troil I Kresida” na sceni Makedonskog Nacionalnog Teatra u Skoplju.
Trenutno je korepetitor u muzičkoj školi “Jovan Bandur” u Pančevu.

Нема коментара: