среда, 11. март 2009.

Advokat iz Kragujevca poginuo dok se nalazio u zaustavljenom vozilu

Advokat iz Kragujevca Vitomir Zdravković (67) poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u mestu Nikšić kod Batočine, saopštila je danas policija u Kragujevcu.
Na Zdravkovićevo vozilo 'lada samara', koje je zaustavio na kolovoznoj traci magistralnog puta Kragujevac-Lapovo, naletelo je putničko vozilo marke 'audi' za čijim upravljačem se nalazio Nebojša K. (37) iz Batočine, kaže se u saopštenju policije u kojem nije navedeno da je reč o radniku policije, jer se nesreća dogodila van radnog vremena i privatnim vozilom.
U saopštenju se navodi da se Nebojša K. neprilagođenom brzinom, neregistrovanim vozilom kretao prema Batočini, i nakon kontakta "lada samara" u kojoj se nalazio Zdravković prevrnula se na krov, dok se 'audi' zaustavio uz desnu ivicu kolovoza.
Advokat Zdravković je prevezen u Klinički centar u Kragujevcu gde je podlegao zadobijenim povredama.
Policija navodi i da se pre početka vršenja uviđaja, Ivan S. (30) iz mesta Vinarce kod Leskovca, suvozač u vozilu 'audi' javio policiji da je on navodno upravljao tim vozilom, ali je kasnije ustanovljeno da se za upravljačem nalazio Nebojša K.
Nebojša K. i Ivan S. lišeni su slobode i određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će Nebojša K. uz krivičnu prijavu biti sproveden istražnom sudiji Opštinskog suda u Batočini zbog sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a Ivan S. zbog sumnje da je izvršio lažno prijavljivanje, navedeno je u saopštenju. (izvor -- TANJUG)

Нема коментара: