уторак, 19. фебруар 2008.

Iskustva sa lopovima u Kragujevcu

KRAGUJEVAC

Ivan A. (33) iz Kragujevca, iza koga je na desetine krivičnih dela, najčešće krađa, ušunjao se kroz otvoren prozor i upao u kuću koju je markirao. U spavaćoj sobi spavala je mlada žena. Ivan A. je pokrao šta mu je bilo nadohvat ruke, nakit uspavane lepotice, onda prišao krevetu i nežno je poljubio. Ona je tek ujutru, videla da je opljačkana a onda se setila da je kroz san osetila da je neko ljubi.

- Ovo je samo jedna od tragikomičnih situacija sa kojom se prošle godine srela kragujevačka policija - kaže komandir Policijske stanice Kragujevac Radivoje Dašić, dodajući da je Ivan A. nije sklon nasilju i da nikada nije obio da bi krao, već je koristio neopreznost vlasnika. U 2007. je zabeleženo 700 krađa u centru Šumadije.
- Dragan I. (29) i Dejan I. (26) iz mesta Dragobraća kraj Kragujevca krali su oslanjajući se na pripitost i nesmotrenost seljaka u vreme pečenje rakije po okolnim selima Gornje Jarušice, Divostin, Goločelo i Dragobraća. Seljaci bi noću ostavljali kazane na dvorištu, a Dragan i Dejan bi noću krali lule za kazan, cevi i delove od bakra - priča Dašić.
Zoran Stanišić, šef odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta, pamti nedavni slučaj iz OŠ „Dragiša Luković Španac“, gde je lopov poveo sa sobom kupce robe koju će ukrasti.
- Oni su čekali pred školom pa izabrali robu i otišli. Računar, harmoniku i loptu za fudbal lopov im je sutradan dostavio - priča Stanišić.
Idealne žrtve šibicara su, kažu u policiji, gastarbajteri. Penzioneri su žrtve prodavaca „od kuće do kuće“. Komplet kineskih šerpi, upakovan u kartonsku aktovku, obloženu skajem i sa zlatnim kopčama jedna je žena u naselju Bagremar platila 1.000 evra, njena komšinica 400, a domaćica iz poslednje kuće u istoj ulici 100 evra. Sutradan, na kafici, hvalile su se jedna drugoj. Sve se završilo u suzama.
 (BLIC)

Нема коментара: