понедељак, 19. новембар 2018.

Zelena tehnologija u Kragujevcu

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Cvetojevac - Kragujevac

iKragujevac pre 14 sati
Prečišćavanje otpadnih voda jedan je od najvećih problema u Srbiji, prema podacima Ministarstva za zaštitu životne sredine. Nema dovoljno postrojenja, a prerađje se samo desetak odsto. Jedan od dobrih primera je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Kragujevcu gde se iz otpadnih voda dobija i električna energija. Sve otpadne vode iz Kragujevca, iz industrijskih i stambenih objekata, slivaju u kolektor u Cvetojevcu. Posebnom tehnologojijom, posle prerade, čista voda, odlazi u Lepenicu. U toku procesa
"To se dešava na 34,6 stepeni, uz pomoć mezofilnih bakterija,i u aneorobnim uslovima, odnosno, bez prisustva kiseonika. Tako dobijeni biogas,se skladišti u rezervoaru i nakon toga se koristi u gas generatioru za proizvodnju... »

Zelena tehnologija u Kragujevcu

 RTS pre 17 sati
RTS: Zelena tehnologija u Kragujevcu
Prema podacima Ministarstva za zaštitu životne sredine, prečišćavanje otpadnih voda je jedan od najvećih problema u Srbiji. Nema dovoljno postrojenja, a prerađje se samo desetak odsto, dok je evropski prosek iznad 70 procenata. Jedan od dobrih primera je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Kraujevcu gde se iz otpadnih voda dobija i električna energija.
Sve otpadne vode iz Kragujevca, iz industrijskih i stambenih objekata, slivaju u kolektor u Cvetojevcu. Posebnom tehnologojijom, posle prerade, čista voda, odlazi u Lepenicu. U toku procesa prečišćavanja, u digestoru se iz mulja... »

Нема коментара: