понедељак, 9. јул 2018.

Srušena kuća u kojoj je živeo i stvarao Đura Jakšić // jul 2018.

Danas: U Kragujevcu srušena kuća u kojoj je živeo i stvarao Đura Jakšić

Nakon dugogodišnjeg propadanja, juče je, u centru Kragujevca, u Karađorđevoj ulici, srušena kuća u kojoj je, u prvoj polovini 60-ih godina 19. veka živeo Đura Jakšić, najznačajniji pesnik srpskog romantizma i znameniti slikar.

Kuća Đure Jakšića koja se duže od dve i decenije urušavala i vremenom postala ruglo u najužem kragujevačkom gradskom jezgru, prekjuče je, prema ranijoj odluci lokalnih vlasti, srušena, piše Danas. 

- Zatiranje tragova i uspomena na život i delo znamenitog pesnika i slikara Nakon dugogodišnjeg propadanja, juče je, u centru Kragujevca, u Karađorđevoj ulici, srušena kuća u kojoj je, u prvoj polovini 60-ih godina 19. veka živeo Đura Jakšić, najznačajniji pesnik srpskog romantizma i znameniti slikar.
- Kuća Đure Jakšića koja se duže od dve i decenije urušavala i vremenom postala ruglo u najužem kragujevačkom gradskom jezgru, prekjuče je, prema ranijoj odluci lokalnih vlasti, srušena. Portal „Glas Šumadije“ navodi da je dugo... »


 - Kragujevac za vikend ostao bez doma poznatog pesnika i slikara. Posle decenija propadanja, bageri uklonili napušteni objekat
 - KUĆA Đure Jakšića u Kragujevcu više ne postoji. Objekat u Karađorđevoj ulici u centru grada, koji je decenijama propadao bez ičije brige, proteklog vikenda uklonile su građevinske mašine. Reč je, inače, o kući u kojoj je tokom...
 

Нема коментара: