петак, 17. јун 2011.

Arsenal fest

Prvi rok festival Arsenal fest biće održan od 16. do 18. juna u Kragujevcu, u fantastičnom ambijentu novog koncertnog prostora Kneževog arsenala, gde će svirati neka od najvećih i najznačajnijih imena srpske i regionalne scene!
Organizatori Dom omladine Kragujevca i agencija Long Play iz Beograda vam sa zadovoljstvom mogu otkriti prve zvezde Arsenal festa: druge večeri 17. juna u Kneževom arsenalu, koji prima nekoliko hiljada posetilaca, sviraće HLADNO PIVO!!! Treće večeri 18. juna nastupa rege-dab-hardkor-etno sastav iz Bosne i Hercegovine Dubioza kolektiv!
A to je tek početak! Ostala znamenita rokenrol imena koja stižu u Kragujevac otkrivaćemo postepeno u nedeljama koje slede do Arsenal festa. Ubrzo ćemo saopštiti (popularne) cene ulaznica i način prodaje.
Ubedljivo danas najpopularniji i najveći hrvatski rok sastav Hladno pivo stiže prvi put u srce i prestonicu Šumadije u pravom trenutku - sa sveže objavljenim CD albumom "Svijet glamura", čiji je najavni spot "Ezoterija" za svega nekoliko nedelja postao Jutjub hit sa preko 200.000 pregleda!
Uz novitete Hladno pivo u Kragujevac stiže i sa gomilom starih hitova. Pevač Mile Kekin i drugovi tokom 20-godišnje karijere stvorili su zavidan asortiman pobjedonosnih i džinovskih hitova sa kojima za desetku uživo šamaraju publiku.
Hladno pivo je bend koji su svojoj pesmarici poseduje regionalne hitove kao što su "Trening za umiranje", "Buba švabe", "Pjevajte nešto ljubavno", "Teško je ful biti kul“, "Kaži stari", "Sreća"...
Mnogoljudna, možda trenutno najveća koncertna atrakcija iz BiH, Dubioza kolektiv dolazi u Kragujevac u trenutku kada polagano postaje Jutjub hit njihov u maju objavljeni spot "Euro Song", koji je najava novog albuma "Wild Wild East" predviđenog da se pojavi u septembru preko američke izdavačke kuće Koolarrow records.
Kompleks Knežev arsenal, u kome će biti održan Arsenal fest, je novi kragujevački brend! Ukazom kneza Srbije Aleksandra Karađorđevića od 17. marta 1851. godine Topolivnica iz Beograda je premeštena u Kragujevac, 1883. je preimenovana u Vojnotehnicki zavod, a posle Drugog svetskog rata u Zavode Crvena zastava.
Arsenal je kao bivši Zastavin prostor sada jedna od najatraktivnijih kulturnih lokacija Kragujevca, jer predstavlja simbiozu industrijske arhitekture 19. veka i modernih umetničkih tendencija. To je idealna vizuelna platforma za promociju Arsenal festa, u njegovoj prvoj godini kao regionalne, a kasnije i međunarodne kulturne manifestacije!
Ideja prvog Arsenal festa je obnavljanje zajedničkog kulturnog prostora među državama bivše Jugoslavije, povezivanjem na jednom mestu izvođača standardnih (heavy/hard rock, punk, rhythm and blues...), ali i eksperimentalnijih muzičkih pravaca (reggae, dub, funky, alter rock, electro, indie, acid-jazz, world music...).
ULAZNICE od 5. juna koštaju:
- pojedinacna 700 din,
- komplet 1000 din.
Samo u kancelarijama studenstkih organizacija i to : USEF, ASOCIJACIJA Pravnog, FILUMUS, MEDICUS, SOMFK - mozete kupiti karte i nakon 5. juna po starim cenama i to : pojedinacna 500, komplet 800 dinara !
(izvor ---- FACEBOOK)

Нема коментара: