недеља, 25. октобар 2009.

Đura Jakšić i KOMENTARI



Darko STOJANOVIC:

Neđa je čudo. Izjave koje daje medijima vec su dovoljne za ozbiljno psihijatrijsko posmatranje. Nema mesta drveću i cvrkutu ptica u centru grada, prodaja parkova i Šumarica, a sada i rušenje kulturnih spomenika. No, sa njim je bar jasno: ništa ne radi ako iz akcije ne sledi vrlo licna i vrlo konkretna ekonomska dobit!

Sramota!
I za grad a i za sve nas u njemu! Prvo što smo dozvolili da ova kuća
postane ovakvo ruglo (a nalazi se u centru grada), drugo što ćemo dozvoliti da je sruše kako bi dobili još jednu "divnu" zgradu. A tuga je što opet niko ništa neće uraditi! Jaki smo samo na rečima na Facebook-u! Gde je ovde Zavod za zaštitu spomenika? Čime se oni bave?
Smešno je stvarno! tačnije žalosno! Nije to samo za Djurinu kuću, ovo je poslednje što se desilo! Imamo li mi u gradskoj upravi nekoga ko se stvarno bavi ovakvim stvarima? Koliko samo spomenika i muzeja imamo a niko se na bavi njima. U očajnom su stanju a marketing im je još žalosniji! 90% kragujevčana nikad nije ušlo u muzej ili neki konak ( a svi bi u Luvr, ma je li :DD) U nekom drugom gradu, u nekoj drugoj zemlji to bi bile turističke znamenitosti. kod nas su ruševine i skloništa narkomanima.
(Marija Pavlović)

 (Dejan Teodosievski) -- Ne dajte Đurinu kucu, mamicu im maminu...
pozz iz Skoplja

Beton, beton samo beton, beton nama treba jer iz trave nonsahalanto ljuta guja vreba!!!! (Igor MITROVIĆ)

"Da, ima u meni nešto neranjivo, nepokopljivo, nešto što raznosi stene: To se naziva moja volja. To ćutljivo i nepromijenjeno korača kroz godine. Hoće ići svojim putem na mojim nogama, moja stara volja; tvrda je srca njezin osećaj i neranjiv." (Miroslav Egedusevic)

 (Milan Varjacic)
-- Neverovatno kako se jednom recju, jednim 'pokretom', zbog sake dolara briše ono sto je postojalo i vredelo decenijama!

ovo je neko namerno zapustio kako bi posle propadanja gradjevine prodao lokaciju (Igor Jakovljević)
....
(izvor - FACEBOOK)

Нема коментара: