среда, 22. јануар 2014.

Oko vrata nosio broj parcele i testament!


Telo Bogdana Gajića (60) iz Kragujevca pronađeno je u skoro mumificiranom stanju u njegovom stanu, u naselju Bubanj, a na telu preminulog inspektori su našli oporuku na kojoj je napisao broj svoje parcele na groblju i poruku da stan ostavlja sinu za koga nije znao ni gde živi!

Telo je pronađeno u stanu u ulici Svetozara Markovića 101, gde je Bogdan sam živeo posle majčine smrti. Leš je nađen na podu, a leđima je bio naslonjen na krevet. Kako nam je potvrđeno u tužilaštvu, telo je bilo u poodmakloj fazi raspadanja mekih tkiva i u započetom procesu mumifikacije. Po tome može da se pretpostavi da je umro pre više od 40 dana. Na ruci je imao braunilu za primanje terapije, a jedino što komšije pouzdano znaju je da je bio dugogodišnji dijabetičar.
-Na parčetu papira je napisao broj grobnog mesta i ime prijatelja koga bi trebalo obavestiti da je umro, kao i da stan u kome je živeo ostavlja svom sinu. A o tom dečku niko ništa ne zna. Ni on nije znao gde živi. Koliko znam bivša žena se sa sinom odavno odselila u Beograd. Ona je potom umrla, a mladić je najverovatnije otišao u inostranstvo. Pre dve godine umrla mu je i majka s kojem je živeo - kaže Bogdanov komšija.

Policija je nakon poziva komšija sa kojima se i nije družio zatekla stan zaključan sa unutrašnje strane. Nije bilo tragova obijanja i premetačine. Obdukcija nije rađena i pretpostavlja se da je umro zbog bolesti. Do pretprošle godine, Gajić je radio u Kliničkom centru na održavanju. Kako saznajemo od njegovih kolega, on je nekoliko godina nosio poruku pertlom okačenu oko vrata. Na parčetu papira uvijenom u najlon kesu on je u svojoj oporuci naveo broj grobnog mesta na Varoškom groblju.

Bogdan je sahranjen je o trošku opštine. Na umrlici je samo naveden datum kada je sahranjen. Na poslednjem ispraćaju čoveka koji je umro sam i koga niko nije tražio bilo je tek nekoliko komšija iz zgrade i jedan prijatelj. O tome svedoče i dva buketa cveća.
(izvor --- ALO)

Нема коментара: