недеља, 25. март 2012.

Iznenađenje u Kragujevcu, BSK odneo bod

::: KRAGUJEVAC :::
Posle dve uzastopne pobede, protiv Javora i Smedereva, Kragujevčani su danas na Čika Dači ugostili BSK iz Borče. Radnički je bio apsolutni favorit, ali su gosti najavili da ne dolaze da izgube. Borčani na kraju nose slađi deo plena kući.

Radnički - BSK 1:1 (1:1)

Strelci: Spalević 1:0, Nedović - autogol 1:1
Radnički: Čančarević, Pavlović, Nenadić, Tintor, Kosorić, Nedović, Mutavdžić, Obrovac (Živadinović), Milošković (Simić), Kostić (Vukašinović), Spalević.
BSK: Kovačević, Čelebić, Petrović (Živković), Vignjević, Stokić (Jovanović), Đukić, Tasić, Stamenković, Bošković, Savković (Radunović), Šupić.
Kuzeljević je najavio da je ovo utakmica koju njegov tim mora da dobije ako želi u Evropu, pa ne treba da čudi što su njegovi igrači od prvog minuta krenuli u ofanzivu. Problem bi mogla da bude odbrana, domaći igraju i bez kapitena Miloševića i mladog Rosića.
U uvodnim minutima, Obrovac je bio kratak u lepoj prilici za Radnički. Do gola se čekalo samo 7 minuta. Spalević seče loš pas Tasića i sa ivice šesnaesterca pogađa desni ugao gola gostiju za 1:0 za Radnički. Najbolji strelac lige je inače danas proslavio 35. rođendan.
Gol je bio dovoljan da se ekipa iz Borče otvori, a to je ostavilo prostora za kontranapade domaćih. Jedan takav ne koristi Milošković posle odlične asistencije Mutavdžića. Pre toga na
Sledi kazna. BSK je izveo korner, lopta se odbija od Tintora pa od Nedovića i završava u mreži Radničkog. Autogol za 1:1.
Radnički do kraja poluvremena pokušava prvo preko Obrovca koji glavom šutira pravo u golmana, a zatim i preko Filipa Kostića iz slobodnog udarca u samom finišu. Kostićev odličan udarac međutim brani Kovačevič tako da se na poluvreme odlazi sa nerešenim rezultatom.
Jedina izmena na poluvremenu izvršena je u redovima BSK-a. Jovanović je zamenio Stokića. Iako se očekivalo da Radnički napadne iz svih oružja, sam početak drugog poluvremena nije obilovao uzbuđenjima.
Prvo uzbuđenje tek posle 15 minuta igre u drugom delu. Gosti su u prilici posle kornera, ali Vignjević je neprecizan. Radnički uzvraća u narednom napadu. Živadinović je izblokiran u opasnoj prilici.
Nedugo zatim Živadinović ima još bolju priliku. Nedović ga odlično pronalazi, napadač Radničkog šutira potpuno neometan glavom sa peterca, ali nije precizan.
Radnički nastavlja sa napadima ali do samog finiša prilike propuštaju Milošković, Kosorić i 2 puta Živadinović. Kuzeljević je probao sa izmenama, Vukašinović i Simić su zamenili Kostića i Miloškovića, ali ni do samog kraja Radnički nije uspeo da probije bedem gostiju. Kragujevčani su napadali, a najizgledniju priliku su propustili u poslednjim trenucima meča. Vukašinović je stvorio priliku za Simića, ali je napadač domaćih bio neprecizan pa je ostalo 1:1.
Radnički je propustio sjajnu šansu da već jednom nogom zakorači u Evropu. I pored remija razlika između Đavola i petoplasiranog Spartaka se povećala na 7 bodova pošto su Subotičani poraženi u Užicu, ali teško da će to previše oraspoložiti Kragujevčane.

(izvor --- http://www.sportske.net/)

Нема коментара: