недеља, 20. јун 2010.

Pištalo u SKC Kragujevac

Датум: уторак, јун 22, 2010
Време: 7:00 по подне - 8:30 по подне
Место: SKC Kragujevac
Улица: Radoja Domanovića 12
Град/место: Kragujevac, Serbia

Povodom objavljivanja poslednje knjige Odabranih dela Vladimira Pištala. Utorak, 22. juni 2010. godine, 19 sati.
Učestvuju:
Nenad Šaponja,
Vladimir Pištalo,
Nenad Glišić, moderator
Izdavačka kuća AGORA je u u proteklom mesecu objavila i prve dve knjige Vladimira Pištala ČAJEVI MARSA (ranije Slikovnica) i NOĆI, i time kompletirala Odabrana dela ovog pisca, koja čine još i knjige Manifesti, Korto Malteze, Kraj veka, Vitraž u sećanju, Priče iz celog sveta, Aleksandrida, Milenijum u Beogradu i Tesla, portret među maskama. Sve ove knjige su doživele veliku prihvaćenost publike, tako da su za kratko vreme od izlaska iz štampe neke od njih doživele i druga i treća izdanja.
Inače, italijanski prevod romana MILENIJUMU BEOGRADU, knjige koja je prošle godine postigla izuzetan uspeh u Francuskoj, se ovih dana pojavio u izdavanju Gramese publishers iz Rima. Takoreći sinhrono, ovih dana u Sankt Perersburgu, u izdanju jednog od najuglednijih izdavača u Rusiji, Azbooka publishers pojavio se i ruski prevod romana TESLA, PORTRET MEDJU MASKAMA.
Ove knjige su zainteresovale brojne evropske izdavače, tako da se trenutno prevode i na nemački, danski, češki, slovački, mađarski i bugarski jezik
Obe knjige su, inače krajem prošle godine, izašle i u Hrvatskoj u izdanju Novog Libera, bez tamo uobičajene lekture knjiga srpskih pisaca, i vrlo brzo privukle značajnu pažnju i kritike i publike, tako da su se našle na tamošnjim listama najčitanijih knjiga.
(izvor ::: FACEBOOK)

Нема коментара: