четвртак, 18. септембар 2008.

Za kragujevačke studente 18 novih soba

KRAGUJEVAC - Studenti kragujevačkog univerzitet koji će imati sreće da budu primljeni u studentski dom imaju na raspolaganju 18 novih soba sa 32 kreveta, koje su sagrađene i uređene ovog leta. Tako je studentski dom proširen na ukupno 634 mesta za visokoškolce.

Prema rečima direktora studentskog centra Mlađana Dimitrijevića, radovi koji su počeli pre dve godine i u koje je uloženo 20 miliona dinara iz republičkog budžeta završeni su. Sazidan je još jedan sprat na prvom paviljonu studentskog doma i napravljeno je 18 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba. Nov je sav nameštaj i inventar, a svaka soba ima potpuno opremljeno kupatilo. Nove sobe su „iznad standarda“ koje je propisala država.
Novi deo studentskog doma se nalazi na šestom spratu, pa je zato rekonstruisan lift koji će imati prilike da koriste svi studenti, a naročito oni sa invaliditetom koji do sada nisu mogli da se penju uz stepenice. Inače, konkurs za prijem brucoša u studentski dom završen je juče, dok će studenti ostalih godina Fakulteta univerziteta u Kragujevcu znati da li su našli svoje mesto u studentskom domu do kraja oktobra, nakon čega će moći da se usele u svoje sobe.
Kako saznajemo u studentskom centru u Kragujevcu, uloženo je i 2,5 miliona dinara sopstvenog novca u opravku krova na drugom paviljonu doma koji je godinama prokišnjavao. Na univerzitetu u Kragujevcu studira čak 7.000 studenata sa strane, a u domu ima mesta za svakog desetog. (izvor BLIC)

Нема коментара: