среда, 29. август 2018.

Nova otkrića arheologa o neolitskim naseljima u Šumadiji

 
Otkrića arheologa Brajana Henksa i Marka Bermana, profesora Univerziteta u američkom Pitsburgu, sa saradnicima i stručnjacima Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Kragujevcu, bacaju novo svetlo na neolitska arheološka naselja u Grivcu i Kusovcu, u centru Šumadije. Istine radi, američki stručnjaci... »

Šumadija "otključava" neolit

 iKragujevac pre 4 sata
Otkrića arheologa Brajana Henksa i Marka Bermana, profesora Univerziteta u američkom Pitsburgu, sa saradnicima i stručnjacima Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Kragujevcu, bacaju novo svetlo na neolitska arheološka naselja u Grivcu i Kusovcu, u centru Šumadije.
Istine radi, američki stručnjaci su rad na pomenutim lokalitetima započeli još krajem šezdesetih godina prošlog veka, ali su posle nekoliko godina odustali iz nepoznatih razloga. Sada se za istraživanje terena koriste... »

Šumadija "otključava" neolit

 Večernje novosti pre 4 sata
Američki arheolozi u Srbiji otkrili uređena naselja stara gotovo 7.000 godina
OTKRIĆA arheologa Brajana Henksa i Marka Bermana, profesora Univerziteta u američkom Pitsburgu, sa saradnicima i stručnjacima Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Kragujevcu, bacaju novo svetlo na neolitska arheološka naselja u... »

Нема коментара: