четвртак, 25. јул 2013.

Branko Vučković

 Novinarsku karijeru započeo u beogradskom listu “Omladinske novine”, a nastavio kao dopisnik “Večernjih novosti” i kasnije “Dnevnog telegrafa” iz Kragujevca. Pre raspada bivše Jugoslavije objavljivao tekstove u zagrebačkom “Večernjem listu”, “Areni”, skopskoj “Novoj Makedoniji” i sarajevskom “Oslobođenju”.

Početkom 1997. godine izabran za urednika Informativnog programa Radio Kragujevca, a od 2005. je glavni i odgovorni urednik Radio Kragujevca. 1986. godine proglašen za najboljeg dopisnika “Večernjih novosti”, 1993. dobio nagradu Bronzana borovnica na Eko-festu Kopaonik, a 1999. priznanje za izuzetan doprinos medijskom uticaju “Dnevnog telegrafa”.

Kao dopisnik Radija Slobodna Evropa osvojio: 2004. Specijalnu nagradu za radio reportažu na Internacionalnom festivalu reportaže INTERFERER u Somboru, 2005. godine Prvu nagradu Zajednice RTV stanica Srbije na 24. festivalu radio i TV reportaža u Vrnjačkoj Banji. Član je Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Srbije, najuticajnijeg novinarskog udruženja u Srbiji.

Нема коментара: