понедељак, 5. март 2012.

Koncert grupe Bliks

::: KRAGUJEVAC :::

уторак, март 20, 2012
Од 9:00по подне до 11:30по подне

Muzika Bliksa je mešavina raznih muzičkih pravaca (bossa nova, samba, jazz, blues, drum'n'bass) sa tekstovima na srpskom jeziku.
Bliks je nastao u Kragujevcu 2009. godine. Osnovao ga je Miloš Petrović (bas, muzika, tekst) a pored njega prvu postavu benda čine: Saša Ranković (bubanj), Aca Pejičić (klavir), Ivan Ćirilović (gitara) i Tijana Radojević (vokal).
2010. godine Bliks samostalno izdaje debi album "Otkucaji" i kao jedini predstavnik Srbije nastupa na Međunarodnom festivalu kratkog filma - Film Palace Fest u Bugarskoj. Iste godine, bend je imao zapažene nastupe u beogradskom klubu Akademija, kao i u kragujevačkom Domu sindikata. Nakon toga, Tijana Radojević odlazi u Ameriku, a na njeno mesto dolazi Anđela Mrkalj kao novi vokal.
U drugoj polovini 2011. sa Anđelom Mrkalj u beogradskom studiju "Digimedia" snimaju singl "Za sreću" a krajem iste godine snimili su u okolini Kragujevca i spot za istoimenu pesmu. Autorski tim su Mateja Ristić (režija), Aleksandar Pavlović (direktor fotografije) i "Surovi Amater" (produkcija).
Koncert u u Kragujevcu najavljuje njihov novi album čije se izdanje očekuje u 2012.
Cena ulaznice je 400 RSD.
(izvor --- FACEBOOK)

Нема коментара: