четвртак, 21. мај 2009.

Ubio dužnika zbog dana zakašnjenja

Na saslušanju pred istražnim sudijom Okružnog suda, Stojan Stolić (51) priznao je da je ubio Gradimira Vlaškovića (52) iz Kragujevca. On je, kako je za „Blic” izjavila sudija Suzana Grujović, „potvrdio sumnje da je motiv ubistva bila svađa zbog duga”, i to što je sa vraćanjem pozajmljenog novca „Vlašković kasnio jedan dan”. Stoliću je određen pritvor i naloženo je psihijatrijsko veštačenje.
- Ubica je nastradalom Vlaškoviću pozajmio 700 evra, pre nekoliko meseci, ali pod kamatu. Ugovor o pozajmici novca je overio i u sudu, a dužnik je kao garanciju da će pare da vrati stavio kuću pod hipoteku - kaže Suzana Grujović.
Kobne noći između ponedeljka i utorka, Stolić je pozvao Vlaškovića da se rasprave oko vraćanja novca. Povezao ga je automobilom, a na raskrsnici kod kasarne u naselju Grošnica se zaustavio i rekao mu da ode do obližnje prodavnice, da vidi da li radi, i da donese neko piće. Kada je Vlašković izašao iz „zastave 128”, ne sluteći šta ga čeka, Stolić je pošao za njim i dva puta mu pucao u leđa. Kada je ovaj pao u kanal kraj puta, on je došao iznad njega i ispalio još dva hica. Potom je seo u automobil i udaljio se, a zatim je pozvao policiju i ispričao šta je uradio i predao se.
Na saslušanju je Stojan Stolić, ko motiv za ubistvo penzionisanog majstora Gradimira Vlaškovića, naveo da je „bio u velikom strahu, i da se bojao za vlastiti život, jer je novac koji je pozajmio uzeo od opasnih ljudi, koji su ga jurili zbog dugova i tražili takođe kamatu”. Dug koji je trebalo da mu vrati Vlašković u međuvremenu je narastao na 5.000 evra. Pokojni mehaničar mu je do sada vratio 400 evra. (izvor -- BLIC)

Нема коментара: